Blog
Apr 29

Unió Gremial reivindica la importància del comerç local en el Dia del Treball

El comerç local, és molt més que productes i clients, és qualitat i tracte, complicitat, afecte, vocació i constància

Coincidint amb l’1 de maig, Dia del Treball, des d’Unió Gremial volem reivindicar la importància del comerç local com a motor econòmic i generador d’ocupació digna i de qualitat. El comerç local representa una sensibilitat diferent quant a les relacions i per tant a la qualitat del treball. Moltes vegades és un treball vocacional o una tradició familiar, iniciatives que representen una manera d’entendre la vida. Això és un denominador comú per a tot l’equip que conforma el comerç, les persones autònomes i les empleades, on la confiança i la unitat és fonamental perquè tot funcione correctament.

Per això, l’1 de Maig reivindiquem també que les xicotetes empreses, no són números i persones anònimes, són autèntics equips humans. Són botigues i comerços que es diferencien per la qualitat i el tracte, no es tracta només de productes o clients. El comerç local és molt més: complicitat, afecte, vocació de servei i constància.

L’Agenda 2030 i el comerç local

El comerç local és el model de referència per assolir els objectius de l’AGENDA 2030, igualtat, treball decent, creixement econòmic, sostenibilitat, pau i justícia, són precisament valors propis del comerç local i del seu paper vertebrador i social. El comerç tradicional és precisament el que marca el camí correcte i el futur que volem. És un fet que en el comerç dels nostres pobles ciutats, mercats, etc. “Cada vegada que compres, tries el món que vols”.

Enguany coincideixen el dia del Treball i de la Mare

A més, aquest any, l’1 de maig, coincideixen el Dia del Treball i el Dia de la Mare -que tradicionalment se celebra el primer diumenge de maig. El comerç local, és i ha estat sempre, un sector regentat i atès majoritàriament per dones. Això no és una cosa anecdòtica o puntual, de tots és sabut que històricament, el comerç ha estat de les poques feines on es podia desenvolupar professionalment una dona, sense renunciar a la conciliació familiar. Des d’aquestes línies, enviem el nostre xicotet homenatge a totes les mares que al llarg de la història han fet del comerç local el seu mitjà de vida.