La Unió Gremial

La Unió Gremial – Federació de Gremis i Associacions del Comerç Valencià és una entitat sense ànim de lucre d’àmbit autonòmic que agrupa 68 entitats de la ciutat i la província de València. Les integren autònoms i xicotets i mitjans empresaris de comerç, indústria, serveis i artesans coneixedors de la idiosincràsia de la nostra societat en general i de la problemàtica del xicotet comerç en particular.

L’Unió Gremial funciona d’instrument d’interlocució dels xicotets i mitjans empresaris amb les administracions públiques en tots els seus nivells (municipal, autonòmic i estatal) i la resta dels agents socials. A més a més, aspira a recuperar el nivell de reconeixement social que l’empresa tradicional ha tingut sempre entre la societat valenciana. Per tant, el seu principal objectiu és la defensa dels autònoms i xicotets i mitjans empresaris i dels seus interessos així com proveir-los dels recursos necessaris per a incrementar la seua competitivitat per a un millor desenvolupament en l’adaptació als canvis del mercat.

Els autònoms i empresaris associats a les entitats membres d’Unió Gremial superen els 6.000 punts de venda que en el seu conjunt donen treball a més de 15.000 treballadors. Les entitats membres d’Unió Gremial comparteixen la seua creença en la importància que té l’associacionisme per a potenciar la competitivitat dels xicotets i mitjans empresaris aconseguint així economies d’escala i polítiques comunes d’imatge i comunicació.