Blog
May 03

La Unió Gremial promou una campanya solidària de suport a Ucraïna

Amb aquesta iniciativa les teues compres al comerç local contribueixen a pal·liar la crítica situació del poble ucraïnès

La Unió Gremial ha posat en marxa, durant tot el mes de maig, la campanya ‘El comerç local amb Ucraïna’. Una iniciativa a través de la qual els comerços de les associacions i entitats membres de la patronal que ho desitgen podran participar donant l’1% de les vendes. L’acció es farà durant tot aquest mes o amb un import fix, si així ho prefereixen. El que es recapte entre les associacions i els comerços que formen part de la Unió Gremial s’ingressarà en un compte bancari per a donacions. L’ajuda es destinarà a ajudar els refugiats i damnificats d’Ucraïna. La recaptació serà enviada al Consolat Ucraïnès que s’encarregarà de gestionar aquests donatius. Els donatius es destinaran a cobrir les principals carències primàries i sanitàries que necessita el poble ucraïnès en aquests moments.

Juan Motilla, president de la Unió Gremial, ha declarat que “no cal comprar productes per enviar a Ucraïna, no cal comprar més del que necessitem. No es tracta d’incrementar la despesa de les compres, es tracta de comprar als comerços locals solidaris per col·laborar. Amb la nostra compra diària estarem ajudant en aquesta situació d’emergència que estem vivint”. A més, Motilla ha afegit “per saber si el teu comerç habitual col·labora, només cal buscar el distintiu de comerç solidari”.

D’aquesta manera, els comerços que vulguen participar d’aquesta acció solidària simplement han de contactar amb les associacions. Elles els informaran dels requisits i els lliuraran un cartell amb el reconeixement de comerç local solidari.

Gràcies a la campanya ‘El comerç local amb Ucraïna’, a través dels comerços i les associacions, les veïnes i veïns dels pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana podran col·laborar. D’aquesta manera les compres habituals que realitzin els clients repercutiran directament en la recaptació d’aquests fons solidaris per a Ucraïna.