Blog
Jan 14

Juan Lluesma, president del Gremi Artesà de Floristeries de la Comunitat Valenciana: “El comerç local aporta molts beneficis a l’economia local i familiar i dona vida als barris”.

Des de quan formeu part d’Unió Gremial? Per què van decidir unir-se a l’entitat?

Des d’abans de la fundació del Gremi ja vam anar a demanar assessorament a Unió Gremial. Formalment, ens vam unir a l’entitat fa un any. Pensem que és molt important l’associacionisme, sumar i tindre veu.

Com a associació, quins són els beneficis que obtenen en pertànyer a Unió Gremial?

Unió Gremial ens ajuda, assessora, informa i col·labora amb nosaltres en tot.

Quins avantatges obtenen directament els comerços?

Enguany hem optat a les ajudes d’artesania i a diverses campanyes publicitàries gràcies a l’entitat. El Gremi ofereix als seus afiliats unió, veu, publicitat, formació, assessorament, ajuda i aprendre a valorar el nostre treball.

Per què és important apostar pel comerç local?

El comerç local és molt important. Aporta molts beneficis a l’economia local i familiar, dona vida als barris i, a més, és un servei al ciutadà del carrer.

Què fa la seua associació per a defensar i apostar pel comerç local en els seus barris?

Aportem visibilitat amb campanyes publicitàries, els facilitem l’obtenció del títol d’artesà, els donem formació en reciclatge, participem en fires i exposicions d’art floral. També fem presentacions de producte elaborat artesanalment.

Com pot competir el comerç local amb les grans superfícies?

Primer ser artesans i competir amb qualitat de producte, cara a cara amb el client. Això és valor afegit.

El nostre producte cal escollir-lo i confeccionar-lo a mà. A més, es personalitza pel client. Les flors i plantes hi ha que presentar-les i decorar-les com a producte exclusiu del nostre comerç.

Com ha afectat la crisi sanitària als seus comerços? Ha sigut un revulsiu per a actualitzar-se de cara al futur?

Possiblement ens hem adonat que hi ha que tindre botiga en línia, servei a domicili i més repartiments.

Com ha evolucionat el comerç local en els últims anys? Sobretot, arran de la digitalització. Quins canvis han hagut d’adoptar en les seues associacions i comerços?

Són ja moltes les floristeries que ofereixen els seus productes en pàgines web i xarxes socials.

És veritat que cada dia es compra més per internet, però nosaltres oferim el tracte personalitzat i detalls d’acabats i empaquetat artesanal, la qual cosa ens defineix. Estem aconseguint molts assoliments per al sector que estava abandonat.

Internet és el present, quins són els principals avantatges que ofereix Nou Gremial?

Curs de xarxes socials, ajudes a l’hora de demanar subvencions per a web i en línia, impulsar les pàgines de Facebook i Instagram online.