Blog
Apr 14

Unió Gremial participa en el fòrum del Panell de Seguiment Econòmic i Social de la Regidoria de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació de l’Ajuntament de València

El president d’Unió Gremial, Juan Motilla, ha participat en la sessió del Panell de Seguiment Econòmic i Social, amb la regidora Pilar Bernabé, responsable de l’àrea de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació de l’Ajuntament de València, en el qual la regidoria ha informat de l’evolució de la situació econòmica de la ciutat, l’impacte de la pandèmia i la crisi econòmica sobre l’activitat empresarial i ocupació, així com les mesures de suport per part del sector públic, entre altres temes.

En aquesta línia, Unió Gremial ha assenyalat que ja s’han reunit en diverses ocasions amb la Conselleria d’Economia, per a articular noves ajudes per a aquells sectors del comerç que més han patit per la situació generada per la pandèmia.


Durant la trobada, Juan Motilla ha posat a la disposició de l’Ajuntament l’informe realitzat per Unió Gremial en el qual es reflecteixen les activitats econòmiques que haurien de ser beneficiàries d’aquestes ajudes i que en el seu moment també van traslladar a la Direcció General de Comerç.

També ha recordat que, en una situació com l’actual, s’haurien de revisar les Zones de Gran Afluència Turística (ZGAT), ja que tindre oberts cinc centres comercials a la ciutat “va en contra de la conciliació, de l’economia d’escala i el sentit comú”. Així mateix, ha afegit que en una ciutat sense turisme “no té sentit mantindre les zones de gran afluència turística, a més suprimir les ZGAT és també una mesura per a ajudar al sector, al xicotet comerç de la ciutat”.


El màxim responsable d’Unió Gremial també ha destacat la importància de tindre especialment en compte a la venda no sedentària en les successives ajudes, no sols per ser un dels sectors més castigats en aquest any de pandèmia, sinó perquè han vist condicionades les ajudes, precisament per l’activitat comercial no sedentària.


Respecte a la digitalització, Motilla ha posat en valor el treball que s’ha realitzat en els últims anys amb l’oficina PATECO en l’anàlisi i l’impuls de la digitalització en el sector. També ha recordat que des d’Unió Gremial s’ha creat i impulsat Nou Gremial, una eina al servei de tots els comerços per a facilitar-los el desenvolupament d’una digitalització a mesura.