Blog
Apr 08

Els comerciants de la zona de Calderón de la Barca d’Alacant presenten la campanya Comerç Brutal a Alacant

L’Associació de Comerciants de Calderón de la Barca i Afins d’Alacant ha presentat la campanya d’Unió Gremial, Comerç Brutal, que pretén reivindicar la importància del comerç de proximitat, així com modernitzar la imatge en un context de crisi sanitària provocada per la COVID-19.

Vanessa Cárdenas, representant d’Unió Gremial i presidenta de l’Associació de Comerciants Florida, i José María Sanz, màxim responsable de l’Associació de Comerciants de Calderón de la Barca, han acudit a la presentació per a explicar en què consisteix la iniciativa que ja s’ha presentat en desenes de municipis i ciutats de la Comunitat Valenciana.

A la cita també han acudit Lidia López, regidora de Comerç i Hostaleria de l’Ajuntament d’Alacant, Francisco Alemañ, president de Mercats Municipals d’Alacant, i Adela Quereda, presidenta dels Comerciants de Campoamor.

La recuperació de la imatge icònica del comerç tradicional de les ciutats amb una visió actual i moderna és la meta que persegueix aquesta iniciativa, que té la seua representació gràfica a través de l’actualització dels carros de la compra amb una imatge nova, fresca i viral.

Vanessa Cárdenas, d’Unió Gremial, ha destacat la importància d’aquesta campanya per al teixit comercial d’Alacant: “Aquesta campanya busca donar llum al comerç local, al de tota la vida, a través d’una imatge nova que cridarà l’atenció de tota la ciutadania”.

“Volem visibilitzar els comerços dels nostres barris, el comerç tradicional d’Alacant. Pretenem que siga, de nou, un element essencial en la vertebració social i en la vida dels barris de la ciutat”, ha afegit Cárdenas.

Així mateix, ha comentat el recorregut que està tenint la campanya en el territori autonòmic: “Portem treballant molts mesos amb aquesta acció en tota la Comunitat Valenciana perquè el comerç local es convertisca en el gran generador de riquesa dels nostres nuclis urbans com ho ha sigut sempre. El comerç local ha sigut el motor de la nostra economia i un punt de trobada i reunió de totes les persones. Aquesta campanya, precisament, defensa i empara aquesta forma tradicional del comerç”.

D’altra banda, José María Sanz, de l’Associació de Comerciants de Calderón de la Barca, ha agraït el compromís d’Unió Gremial amb el comerç local: “El treball que realitza Unió Gremial per a la promoció del comerç de tota la vida és fonamental per al seu desenvolupament en el context que vivim. Des de la nostra Associació apostem per aquesta forma de difusió que segur que donarà un nou impuls als nostres associats”.

“Sens dubte, el comerç de Calderón de la Barca i Adjacents és un comerç brutal i així ho anunciem i reivindiquem, de la mà d’Unió Gremial, amb aquesta vistosa campanya amb la qual volem presentar-nos i impulsar el comerç local”, ha agregat Sanz.