Blog
Apr 22

Floren Campos, llibretera de Plumier: “Si es perd el comerç local i de proximitat, tindrem barris sense vida”

Amb motiu del Dia del Llibre, 23 d’abril, Unió Gremial ha estat amb Floren Campos, propietària de la llibreria Plumier, a Alfafar. Ací us deixem les impressions d’una llibreria de barri plena de vida.

Què podem trobar en una llibreria de barri com Plumier?

Un gran assortit de llibres de butxaca, sobretot infantils, que és el que més s’està venent per la situació que estem vivint. La veritat és que els pares i mares s’estan dedicant molt als xiquets i xiquetes, i això, és positiu.

Plumier, un xicotet comerç que porta molt de temps a Alfafar…
Sí, 33 anys. Al principi només era papereria i després ja vam introduir el que és llibreria i no ens penedim per a res.

Per a celebrar el Dia del Llibre, Teniu algun tipus d’activitat o promoció?

Per a celebrar aquest dia hem pensat fer un xicotet descompte i regalar una rosa a les dones que vinguen a la llibreria.

Què poden fer les llibreries de barri enfront de les grans superfícies comercials?

El primer de tot és tindre paciència. Nosaltres mai diem que no podem aconseguir un determinat llibre, tenim un fons de 35.000 llibres, els clients venen, demanen un llibre i d’un dia per a un altre el tenim en botiga. Simplement necessitem que el client tinga aqueix poquet de paciència i que ens ajuden a viure un poquet millor aquesta situació.

Quin valor afegit teniu?

La confiança. Si es perd el comerç local i de proximitat, tindrem barris sense vida.

Parlant del comerç de barri, quina labor fa Unió Gremial per a ajudar al xicotet comerç?

Ens publicita. Per exemple, quan arriba la campanya de text, Unió Gremial ens dóna unes bosses que nosaltres podem repartir al costat dels llibres i així ens promocionem. Els clients es van súper satisfets i tenim un gran suport amb ells en diferents campanyes. Ens sentim bastant secundats per ells.

Com definiries al públic que compra en una llibreria de barri?

Un públic jove, molt jove i amb ganes d’ensenyar als més xicotets el món de la lectura.

Creus que s’ha incrementat l’afició per la lectura durant la pandèmia?

Plumier ho ha notat prou. Estem molt contents per eixa banda, encara que la situació és difícil, sí que ho hem notat molt.

Diries que en certa manera la pandèmia ha tingut la seva part positiva?

Per a nosaltres sí. La situació ha fet que cada vegada més els pares i mares introduïsquen la lectura als xiquets i que no estiguen sempre enfront del televisor, amb jocs i altres tecnologies.

Quin tipus de llibres han sigut els més venuts?

Els més sol.licitats han sigut llibres infantils d’intel·ligència emocional, perquè als menuts la situació també els ha afectat i aquests llibres han sigut una bona eina per als pares i mares.

Ens recomanes algun títol per a aquest 2021?

“Sira”, de María Dueñas, era un títol súper esperat. Per al públic més juvenil “El arte de engañar al Karma”, d’Elisabeth Benavent. Són llibres que es venen per si mateixos.