Blog
Mar 02

Èxit de l’Assemblea General d’Unió Gremial amb àmplia participació d’associacions

Ahir va tindre lloc l’Assemblea General d’Unió Gremial de manera telemàtica davant l’amenaça de la pandèmia provocada per la COVID-19 i que va estar marcada per l’àmplia participació dels col·lectius que integren la Unió Gremial. Rafael Climent, Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, va inaugurar la cita que va comptar amb una gran representació d’agents socials i de l’administració autonòmica.

Durant la seua intervenció, el Conseller va reconéixer la trajectòria i el paper històric d’Unió Gremial en la dinamització del comerç com a element vertebrador i cohesionador de la societat. A més, va destacar “la importància del comerç tradicional en el PIB de la nostra Comunitat”, així com el paper fonamental d’Unió Gremial en la “digitalització dels nostres comerços”.

En l’actualitat, Unió Gremial es compon de 115 associacions i gremis, que engloben a més de 9.000 comerços i empreses de tot el territori autonòmic. De fet, en els últims mesos destaca la rellevància que ha adquirit la província d’Alacant, amb la recent incorporació de 14 col·lectius.

D’altra banda, Juan Motilla, president d’Unió Gremial, va repassar en la seua al·locució les principals fites durant l’últim exercici. Així, va destacar “el paper fonamental” dels mercats municipals en la Federació: “Els mercats han sigut i continuen sent un dels principals agents del comerç dels nostres pobles i ciutats. Un punt de trobada, com ho ha sigut sempre”.

“Esta vocació ha propiciat l’impuls d’Unió Mercats que pretén aglutinar els mercats en una línia de treball pròpia i específica que siga capaç de donar respostes i solucions al sector”, va agregar Motilla.

D’altra banda, també es va tractar la col·laboració que Unió Gremial ha començat amb la Cambra de València: “Fruit d’esta cooperació aconseguirem que el comerç tradicional tinga, a la fi, la veu i el paper que li correspon”.

Juan Motilla va agrair al president de les Cambres de Comerç de la CV, José Vicente Morata, el seu paper fonamental per a “propiciar el camí cap a un major i més plural protagonisme del comerç local en el mapa de les Cambres de Comerç”. “Esperem que esta línia de treball es veja prompte confirmada també a Alacant amb il·lusions renovades i àmplies perspectives de treball”, va afegir.

La COVID-19 i les seues conseqüències també va tindre un espai important en l’Assemblea General d’Unió Gremial, ja que l’entitat va realitzar, i continua realitzant, un excel·lent treball per a comunicar i resoldre els dubtes generats per les diferents mesures provocades per la pandèmia.

Motilla va enviar un missatge d’esperança: “Estem segurs que molt prompte el comerç que més ha patit disposarà d’una línia d’ajudes específica, en la mateixa mesura que l’han tinguda els nostres companys i companyes de l’hostaleria, l’oci i l’artesania”

També va detallar les ajudes d’Unió Gremial destinades als comerços que més ho han necessitat: “Enguany hem destinat el 75% del nostre pressupost en ajudes directes a projectes específics de les nostres associacions i gremis per a la promoció i fidelització dels nostres comerços i negocis”.

A més, s’ha donat publicitat a la gran quantitat d’accions i iniciatives dutes a terme per les organitzacions que integren la Federació amb la finalitat de reivindicar el comerç local.

“Hem sigut capaços de reivindicar els nostres carrers, d’omplir els nostres pobles i barris d’accions en favor del comerç local”. Així, va remarcar la important campanya de comunicació, baix el lema “Comerç Brutal”, que es va dur a terme durant este any i en la qual van participar prop de 70 associacions.

Finalment, el màxim responsable d’Unió Gremial, Juan Motilla, va posar l’accent en la importància de la participació i transparència com a fonaments de la Federació: “Ens ha permés consolidar una xarxa d’organitzacions germanes que aporten tot el sentit a l’organització. La Unió Gremial és la força de tota esta unió”.