Blog
Mar 11

Unió Gremial lamenta el rebuig del Congrés a la regulació de les rebaixes en els dos períodes tradicionals

Unió Gremial desitja expressar la seua ferma oposició a la decisió presa pel Ple del Congrés dels Diputats de rebutjar la regulació de les rebaixes dins dels dos períodes tradicionals -una a principi d’any i una altra al voltant del període vacacional d’estiu-.

L’entitat presidida per Juan Motilla ha traslladat en nombroses ocasions a l’Observatori del Comerç Valencià esta reivindicació i, fins i tot, ha portat a les Corts Valencianes una proposició no de llei per a exigir que s’instara el govern central que es reabocara la normativa estatal.

De fet, esta liberalització ha provocat greus efectes respecte a la confiança de les persones consumidores i la seua efectivitat comercial. No en va, les constants promocions, rebaixes i ofertes han provocat la disminució de les vendes en el comerç tradicional.

La proposta rebutjada ahir pretenia recuperar les tradicionals rebaixes que es realitzaven abans de la liberalització total aprovada l’any 2012. Esta liberalització permet a les grans superfícies establir un sistema de rebaixes i descomptes, moltes vegades enganyosos, amb els quals el comerç tradicional ni pot ni vol competir, ja que generen confusió i males pràctiques, tant en el sector com per a les persones consumidores.

Finalment, després del debat, el Ple del Congrés ha rebutjat esta proposició de llei que buscaba recuperar les tradicionals rebaixes, que suposaven una fórmula efectiva perquè els comerços donaren eixida als productes de cada temporada a uns preus molt competitius.

Des d’Unió Gremial continuarem treballant perquè les peticions del comerç local siguen ateses i, finalment, s’aconseguisquen els avanços que reclamem des de fa anys per a una millora evident en l’àmbit de les rebaixes.