Blog
Jun 22

Unió Gremial trasllada les reivindicacions del comerç al conseller d’Economia de la Generalitat Valenciana

Unió Gremial ha expressat durant el matí de hui les seues reivindicacions davant Rafael Climent, conseller d’Economia de la Generalitat Valenciana, en les quals ha explicat el seu total rebuig a la renovació automàtica de les zones de gran afluència turística (ZGAT) per a l’aplicació del règim d’horaris comercials, que defensa la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), ja que atempten contra els interessos del comerç local.

El paper de les associacions de comerç als nostres pobles i ciutats és fonamental per al desenvolupament local. Per això, cal defensar este model de democràcia participativa, de legitimitat dels agents socials i de l’autonomia d’estos a l’hora d’intervindre i decidir sobre el seu propi territori.

Malgrat tot, Unió Gremial ha volgut mostrar el seu suport i reconeixement a la Conselleria, que havia iniciat el període de sol·licitud de renovació de les ZGAT en un marc legal i concorde a les necessitats del sector.

D’altra banda, l’associació que presideix Juan Motilla ha demanat a Climent que s’aborde la competència deslleial i venda encoberta de les grans cadenes de supermercats amb els models de xicoteta tenda en els diferents pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana. De fet, les grans cadenes suggereixen les condicions que han de tindre estes tendes per a sortejar la llei.

Unió Gremial també ha exposat que existeix un gran desequilibri en la representació dels agents socials en l’Observatori del Comerç i sol·licita una reformulació d’este òrgan perquè el comerç tradicional de la Comunitat Valenciana estiga representat com es mereix.

Per últim, les associacions d’Unió Gremial han presentat un total de 80 al·legacions demanant que no es modifique el Pla d’Acció Territorial Sectorial del Comerç de la Comunitat Valenciana (PATSECOVA), aprovat el mes de desembre i que entre en vigor el proper mes de setembre tal cual está.

Finalment, Unió Gremial ha celebrat que el projecte de Intu Mediterrani haja quedat tancat definitivament, ja que no s’ha presentat el milió d’euros per a l’avaluació ambiental que sol·licitava que l’ATE.