Blog
Jun 10

Unió Gremial rebutja rotundament la pròrroga automàtica durant un any de totes les Zones de Gran Afluència Turística proposada per la CEV

Unió Gremial ha rebutjat de manera contundent la pròrroga automàtica durant un any de totes les Zones de Gran Afluència Turística proposada per la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) a la Conselleria d’Economia Sostenible dirigida per Rafael Climent.

La realitat del comerç local converteix en absurda aquesta petició i que no aporta cap solució als comerços de barri que continuen esforçant-se diàriament per a aconseguir eixir de la crisi econòmica i sanitària provocada per la COVID-19.

Així mateix, aquesta proposta deslegitima un marc de participació i enteniment com són els Consells Locals del Comerç de cada municipi, on les associacions locals de comerciants, de consumidors i els representants dels treballadors poden participar per a decidir quin model i quin calendari comercial pretenen sota el prisma de la realitat de cada poble.

Unió Gremial, a més, estima que la declaració o renovació d’una ZGAT s’ha de demostrar que atén una necessitat i una justificació real.

En opinió de l’entitat que defensa el comerç local autonòmic, “les circumstàncies d’una zona, poble o barri canvien i deixen de ser d’interés turístic per diverses circumstàncies”.

Davant aquesta situació, “no té cap sentit mantindre i prorrogar la declaració de ZGAT en determinats llocs que han acollit, per exemple, una competició esportiva”.

Finalment, Unió Gremial rebutja la renovació automàtica perquè hi ha moltes implicacions econòmiques, especialment en el teixit comercial local i, per tant, “ha d’haver-hi una profunda reflexió i anàlisi de cada cas i les circumstàncies específiques en cada lloc”.


L’entitat no admet que els agents socials locals es queden fora d’aquestes decisions, ja que el diàleg és imprescindible. “Cal debatre tot el necessari i legitimar als agents socials de cada municipi”, sentència Unió Gremial.