Blog
Jul 06

Unió Gremial reclama el seu nomenament com a MEMBRE per dret, sense fissures

La situació de Fira de València es paralitza, s’enroca, davant la nova negativa de la CEV que Unió Gremial forme part del Consell d’Administració de l’entitat centenària. Per este motiu l’entitat insisteix en el dret a ser membre, com a entitat FUNDADORA. A més, mostra la seua sorpresa davant la postura política per part d’Arcadi España de donar l’esquena a les 30 comarques valencianes que estan representades a través d’esta entitat centenària. Una d’elles la seua, que amb esta decisió quedaria totalment exclosa de la institució firal.

Situació vergonyosa provocada per la CEV

Reconeixent el dret històric de pertinença, i atorgant el seu lloc al consell a la Unió Gremial, se superaria la vergonyosa situació provocada per la CEV, recolzada d’una manera incomprensible pel conseller Arcadi Espanya. Tot això complica comprendre esta posició per part seua, i l’exclusió de 9.281 empreses, que engloba la Unió Gremial. Un vegada més, la CEV, presidida per Salvador Navarro no mostra cap respecte per la història i encara menys pel treball d’una organització com aquesta, entitat centenària i fundadora de Fira València, com a patronal multisectorial i amb una àmplia representativitat del teixit econòmic de la Comunitat.

Unió Gremial no vol provocar cap problema i explica que la seua presència ha estat absolutament pacífica. Però es mostra sorpresa davant l’actitud de la CEV amb la qual, l’entitat presidida per Salvador Navarro, sembla que volgués fer ostentació pública de la pressió que són capaços de sotmetre al poder polític. Fins al punt d’intentar portar-los a prendre decisions incoherents, com esta pretensió capritxosa d’excloure la Unió Gremial, amb l’únic objectiu d’erigir-se en els controladors de la institució firal per sobre del mateix “president”.

Unió Gremial és l’única entitat centenària que està en actiu

Per la seua part, Juan Motilla, president de la Unió Gremial, ha comentat que la pertinença i la presència d’Unió Gremial a Fira València, no condicionarà en absolut la seua governança, i en cap dels casos ha de convertir-se en un problema, com algunes patronals tenen interès a fer veure”. A més, ha assenyalat que “hem de recordar que som l’única entitat centenària valenciana que a dia de hui està en actiu i que va formar part a la fundació de Fira València. Pensem que en este moment crític de reestructuració, amb un abultat deute, hem d’estar”.

L‘entitat, juntament amb els gremis que van donar origen a esta patronal el 1913, és l’entitat que va impulsar el naixement d’esta Fira l’any 1917. La patronal representa l’esperit de Fira València i la seua vocació de servei i projecció de les empreses valencianes . Des de la Unió Gremial no s’entén este atac i manca de respecte a la trajectòria i història de l’entitat. Una entitat que representa una part molt important de l’empresariat de la nostra Comunitat.