Blog
Aug 11

Unió Gremial ofereix a la vicepresidenta Mónica Oltra crear en el teixit comercial de la CV una xarxa d’alerta primerenca contra la violència de gènere

Unió Gremial, a través del seu president Juan Motilla i representants de l’entitat, ha presentat a Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la seua proposta per a la creació i l’impuls d’una xarxa en el teixit comercial autonòmic d’alerta primerenca contra la violència de gènere, durant la reunió que han mantingut en el matí de hui.

Així, Unió Gremial ha traslladat a la vicepresidenta Mónica Oltra una proposta estructurada en quatre fases per a contribuir a la difusió i creació d’una xarxa d’alerta primerenca que convertisquen als comerços de la Comunitat Valenciana en llocs segurs i de detecció precoç amb l’objectiu de frenar la violència de gènere, una xacra en la societat actual.

Esta iniciativa s’emmarca perfectament en l’Agenda 2030, Objectiu Desenvolupament Sostenible del Govern, on s’estan duent a terme polítiques d’igualtat com la publicada recentment per la ministra Irene Montero que pretén que els comerços puguen ser Punts d’alerta primerenca.

Juan Motilla, president d’Unió Gremial, ha explicat que la proposta, que ha sigut molt ben valorada per la Conselleria, pretén “crear una xarxa d’alerta primerenca en la Comunitat Valenciana que s’ajuste a la guia del Ministeri en este assumpte dels Punts Violeta”.

“Volem avançar com més prompte millor en este tema de crear una xarxa d’alerta primerenca i, per això, hem oferit la nostra iniciativa a la vicepresidenta Oltra”, ha continuat Motilla, qui ha avançat que serà la pròpia Conselleria la que adapte la guia autonòmica a la que s’està treballant des del Ministeri d’Igualtat.

“En la nostra proposta detallem una xicoteta formació o orientació a tots els comerços perquè totes les persones que els regenten puguen detectar una possible alerta de violència de gènere per a activar el procediment. Així, amb només un gest, bastarà amb posar la mà sobre la icona per a detectar la necessitat d’ajuda i activar els protocols corresponents d’alerta primerenca del punt violeta, que permetran la intervenció del personal qualificat de l’administració” ha agregat el màxim responsable de la patronal del comerç local.

D’altra banda, durant la reunió, en la qual també han participat la Directora General de Comerç, Rosa Ana Seguí, i Rubén Sancho, secretari autonòmic d’Igualtat i Diversitat, Juan Motilla ha analitzat la problemàtica actual del sector, i ha recordat que el comerç representa “més del 15% del nostre PIB i, actualment genera una ocupació de prop de 215.000 llocs de treball”. A més, ha afegit que les dones representen aproximadament el 60% del sector del comerç i en generació d’ocupació, superen el 70% de les persones ocupades.

El relleu generacional, fonamental per a la pervivència del model de comerç local, la conciliació laboral i familiar així com els horaris comercials i els festius aperturables són els grans problemes inherents al sector on sens dubte, té un major impacte entre les dones del sector. Tal com ja va assenyalar Unió Gremial, de manera ferma, en la intervenció de la “Comissió Especial d’estudi sobre els usos del temps per a impulsar polítiques concretes de racionalització d’horaris” de les Corts Valencianes.

Les persones treballadores autònomes i empresàries associades a les 120 entitats que es troben en Unió Gremial suposen més de 10.000 punts de venda, que en el seu conjunt generen més de 20.000 llocs de treball en la Comunitat Valenciana.