Blog
Nov 18

Unió Gremial lamenta l’aposta pel Black Friday de les grans superfícies que condemna al comerç tradicional

Unió Gremial ha expressat el seu rebuig absolut a l’aposta de les grans superfícies per la campanya del Black Friday ja que atempta contra la idea d’un consum responsable de la societat i perquè condemna, encara més, al comerç tradicional que no pot competir amb l’aposta per la baixada dels preus.

El Black Friday, segons els responsables de la patronal del comerç local, fomenta un consum desproporcionat que fuig de les bones pràctiques que institucions i administracions tracten d’incentivar amb les seues campanyes i accions comunicatives cap a la societat.

De fet, el Black Friday i els dies previs s’han convertit en unes rebaixes encobertes que condemnen el bon fer dels comerços tradicionals, que treballen diàriament per a oferir un servei òptim cap al consumidor sense necessitat d’aconseguir grans descomptes que els liquiden el marge de benefici.

Ja en alguns països, com a França, es treballa per a il·legalitzar totes les campanyes promocionals del Black Friday gràcies a una esmena al projecte de Llei 2274, contra el Malbaratament i per l’Economia Circular. Delphine Batho, autora de l’esmena i exministra de Desenvolupament Sostenible al país gal, pretén incloure les campanyes promocionals tant del Black Friday com del Cyber Monday dins de la categoria de pràctiques comercials agressives, punibles amb pena de presó de fins a dos anys i multes de fins a 300.000 euros.

Juan Motilla, president d’Unió Gremial, ha expressat el rebuig absolut de l’entitat que dirigeix davant estes pràctiques comercials que busquen “esquivar la normativa existent referent a les vendes i als períodes de rebaixes amb pràctiques abusives i diametralment oposades al consum responsable”.

“El comerç tradicional no pot competir amb preus de les grans superfícies durant el Black Friday. La lluita és desigual, ja que està marcada per un desequilibri de forces evident, perquè el xicotet comerç no pot competir en stock i els proveïdors o marques tampoc presten la mateixa col·laboració o ajuda a les tendes tradicionals que als grans centres de venda”, ha continuat Motilla.

Des d’Unió Gremial es treballa per la regularització del període de rebaixes des de fa anys. De fet, ja es va presentar una proposta no de llei en la qual es plasmava una reivindicació històrica que es ve reclamant des de la liberalització de les rebaixes, que ha provocat un descontrol i augment de la publicitat enganyosa amb campanyes com el Dia sense IVA o el Black Friday.

Finalment, el president de la patronal del comerç local de la Comunitat Valenciana ha sigut clar davant estes pràctiques abusives: “Parlem de competència deslleial sistematitzada que no ajuda en res als comerços tradicionals que ja han de salvar nombrosos obstacles en el seu dia a dia”.