Blog
Dec 16

Unió Gremial insta a la Conselleria d’Hisenda a desbloquejar l’ampliació pressupostària per a cobrir la totalitat de les ajudes “Avalem Comerç”

Un total de 552 comerços han quedat fora de les ajudes a les pimes comercials per la inoperància de la Conselleria d’Hisenda, el titular de la qual és Arcadi

La Unió Gremial insta la Conselleria d’Hisenda que habilite la modificació de crèdit per a ampliar el programa Avalem Comerç. Tot això amb l’objectiu d’atendre totes les ajudes sol·licitades pels comerços valencians. En aquests moments més de 500 comerços s’han quedat sense les subvencions de la Conselleria d’Economia liderada per Rafa Climent de Compromís, per a realitzar les millores destinades a ‘incrementar la competitivitat, la innovació i la qualitat’ del comerç tradicional. Unes ajudes que, també els permeten adaptar-se a les mesures d’estalvi energètic implantades pel Govern el passat estiu.

Juan Motilla, president de Unió Gremial ha declarat “després d’haver-nos considerat sector imprescindible durant la pandèmia i parlar del comerç com a sector estratègic. Això no garanteix que se’ns brinde el suport. Són incapaços de posar-se d’acord, i ara deixen fora d’aquestes ajudes a més de 500 famílies”. Motilla també ha assenyalat que “se’ns està utilitzant com a arma llancívola. Des de la Va unir Gremial apel·lem a una reflexió profunda i coherent amb el model de societat i econòmic que defensem. Per això, instem que hui siga aprovada aquesta ampliació pressupostària. Sol·licitem als nostres polítics que no perden l’oportunitat de continuar avançant en la seua carrera electoral. I que no s’embossen en la part més social del comerç valencià. No hem de tolerar que una qüestió de desacord polític bloquege l’abast tan necessari d’aquestes ajudes”.

El president de la patronal, Juan Motilla també ha aclarit que “l’aprovació de la modificació de crèdit és un mer tràmit administratiu que ha d’aprovar la Direcció General de Pressupostos dependent de la conselleria d’Arcadi, perquè els fons econòmics són propis de la Direcció General de Comerç. Si no l’aproven, que siguen conscients del mal irreparable que poden provocar a 500 famílies, per això demanem que recapaciten”.

Ajudes per a l’equipament comercial

El programa Avalem Comerç depén de la Conselleria d’Economia i serveix per a fer front a tota mena de modificacions en les infraestructures dels locals. Fins fa pocs mesos, se subvencionaven canvis en l’equipament comercial, però no en les obres que pogueren realitzar per a dur-los a terme. La partida, enguany, comptava amb un pressupost que rondava els 5,3 milions d’euros. A més, amb la intenció de facilitar aquestes adaptacions a la normativa estatal. Es va modificar per a abastar també les obres que pogueren escometre’s per a adaptar-se al decret d’estalvi energètic del Govern. Això va provocar una allau de peticions per part dels comerços donades les circumstàncies. Davant la gran demanda, la Conselleria d’Economia va sol·licitar a la d’Hisenda una ampliació de crèdit per altres cinc milions d’euros més. Que ara com ara no ha sigut autoritzada pel màxim responsable d’Hisenda,  Arcadi España, del PSOE.

Les modificacions no han arribat i el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) recull una resolució amb 483 beneficiaris de les ajudes  (442 comerç i 41 artesania), l’import de la qual arriba en alguns casos fins a 40.000 euros, en una ajuda que suposa el 75% del canvi i obra a realitzar. No obstant això, un total de 552 han quedat fora  (514 d’artesania i 41 de comerç) per falta de pressupost, alguna cosa que no havia d’haver ocorregut.