Blog
Oct 13

Unió Gremial es bolca en la campanya institucional del Dia del Comerç Local

Unió Gremial s’ha sumat a la campanya institucional de la Conselleria d’Economia Sostenible perquè el pròxim 25 d’octubre se celebre el Dia del Comerç Local en tota la geografia autonòmica amb l’objectiu de reivindicar el treball i dedicació de tots els protagonistes del comerç local.

De fet, la patronal del comerç local de la Comunitat Valenciana ha participat durant el matí de hui en la presentació de la campanya junt al conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, i la directora general de Comerç, Artesania i Consum, Rosana Seguí. El president d’Unió Gremial, Juan Motilla, ha intervingut en la posada de llarg d’esta iniciativa a la qual ja s’han adherit més de 70 municipis de la Comunitat Valenciana.

El Dia del Comerç Local, que es presenta com “la festa de les nostres tendes i parades” destacarà que el comerç local potència els canals de venda de proximitat, així com els de quilòmetre zero i venda sense intermediaris o venda directa. Estos canals permeten generar experiències de compra més personalitzades i major capacitat per a atendre les diferents necessitats de les poblacions locals.

Juan Motilla, durant la seua intervenció, ha destacat la importància del comerç local durant la pandèmia: “Venim d’un any funest on hem de lamentar moltes pèrdues personals i econòmiques però també tenim i hem de sentir-nos profundament orgullosos del paper fonamental exercit pel comerç local, en una de les situacions més complicades viscudes en els últims anys”.

“Mai hem de deixar caure en l’oblit la labor heroica, que al final, no és ni més ni menys, que el nostre dia a dia, el que era abans de la Covid i el que continuarà sent una vegada recuperada la normalitat. El comerç local porta en les seues venes la vocació de servei a la ciutadania, és molt més que un establiment comercial” ha continuat.

D’altra banda, Motilla ha reivindicat la labor del comerç local durant cada dia: “No hem de deixar a un costat la quantitat d’inconvenients que encara suporta el comerç local. És cert que la nostra mirada ha de ser sempre positiva i constructiva, però hem de ser realistes i veure que el dia del Comerç local, són tots els dies que alcem la persiana i no sols el 25 d’octubre”.

Així mateix, el president d’Unió Gremial ha insistit en la importància de continuar “treballant per la coordinació i per l’agilitació del treball de l’administració, perquè el comerç es desenvolupa i evoluciona a una gran velocitat”. “El comerç és ací i és ara”, ha sentenciat.

Finalment, la patronal del comerç local, en paraules del seu president, ha alçat la veu per a emprendre nous reptes: “Encara hi ha reptes que són de vital importància i que requereixen de complexes solucions que moltes vegades no som capaces d’engranar. Un d’ells és la digitalització del comerç”.

“Ens agradaria que un projecte tan important tinga un equip de treball especialitzat en comerç i no limitar-nos a febles formacions de poc impacte o injeccions econòmiques puntuals que no solucionen el problema, des de la nostra patronal estem treballant per a la implantació de la digitalització amb una eina real i viva que està en constant evolució. Dedicant part molt substancial dels nostres fons i del nostre treball a este desenvolupament”, ha detallat.

“La digitalització comporta el problema afegit de la distribució i repartiment, temes de gran importància que han d’estar integrats en el repte de la digitalització com un conjunt d’objectius per a aconseguir que de veritat funcione. Hem d’abordar-ho amb treball, un projecte ambiciós i suport econòmic perquè els nostres associats aconseguisquen avançar”, ha acabat Motilla.