Blog
Dec 14

Unió Gremial demanarà als ajuntaments de la Comunitat Valenciana una taxa per a les empreses de repartiment a domicili de compres en línia

La patronal autonòmica instarà els municipis de la comunitat a replicar la ‘Taxa Amazon’ ja aprovada a Barcelona

La Unió Gremial sol·licitarà als ajuntaments de la Comunitat Valenciana l’aplicació d’una taxa als operadors postals que realitzen el lliurament a domicili de mercaderies comprades en línia i que facturen més d’un milió d’euros a l’any. Per a dur a terme aquesta ambiciosa iniciativa ha organitzat un intens full de ruta per a sol·licitar als futurs alcaldables aquesta pionera proposada. Tot això amb l’objectiu que aquesta proposició s’incloga com un mesura prioritària de suport al comerç local en els programes de cara a les futures legislatures.

Mesures reals de suport al comerç local

Juan Motilla, president de Unió Gremial ha declarat “entenem que ens trobem en un moment de mesures reals de suport al comerç local i a un model econòmic de proximitat i sostenibilitat. A més, ha assenyalat que “sol·licitarem la implantació d’aquesta taxa perquè l’ús d’espai públic amb finalitats comercials deixe de ser gratuït. A un altre nivell, que ja res té a veure amb l’impositiu, seriosa una mesura encaminada a penalitzar un model econòmic que res té de sostenible, i incentivar el consum en el comerç físic per les aportacions que aquest realitza a la ciutat i per la seua importància com a sector estratègic”. Finalment ha concretat que una ciutat no ha d’acceptar un model econòmic dominat per furgons de repartiment entregant a domicili paquets de 300 grams i tot el que això comporta”.

Pels motius esmentats anteriorment, i perquè el suport al comerç de proximitat passe de ser un titular a ser una mesura real, Unió Gremial sol·licitarà una reunió amb tots els grups municipals de cada localitat perquè facen seua aquesta proposta i la duguen a terme en el seu respectius ajuntaments.

Al març Barcelona començarà a cobra la ‘Taxa Amazon’

Aquesta iniciativa ha sorgit arran del recent anunci, per part de l’Ajuntament de Barcelona, que començarà a cobrar al març la ‘Taxa Amazon. Un gravamen que pagaran els grans operadors de repartiment per aparcar en entregar a domicili. Aquest tribut l’abonaran les 26 empreses postals que facturen més d’un milió d’euros a l’any, segons el càlcul municipal. Aquesta mesura ha sigut proposades després de més de tres anys d’estudi i solo la pagaran els grans operadors postals i només quan ho facen a domicili, no quan depositen la mercaderia en punts de recollida.