Blog
Sep 08

Unió Gremial clama contra les pujades de la llum i denúncia que són insostenibles per al comerç local

Unió Gremial denúncia les pujades de la llum que s’estan produint en els últims mesos i que fan insostenible la viabilitat dels negocis del comerç local, ja que suposen un greu problema per a la recuperació i viabilitat del comerç en un context de crisi sanitària com l’actual.

Des de la patronal del comerç valencià es clama contra els nous preus de l’electricitat, que suposen un colp més en la línia de flotació del comerç local ja molt afectat en els últims temps tant per la pandèmia provocada per la COVID-19 com per la pèrdua d’usuaris.

Després de l’anàlisi realitzada dels últims efectes provocats per la pujada del preu de la llum, Unió Gremial exigeix a les administracions que prenguen mesures ràpides i contundents que resulten efectives per a salvaguardar la salut del comerç local, que es troba molt afectat.

Juan Motilla, president d’Unió Gremial, s’ha mostrat contundent: “Necessitem mesures urgents que reduïsquen la sobrecàrrega que recau en el xicotet comerç local. Des de la nostra patronal creiem que els mecanismes que s’han articulat en forma d’ajudes i mesures de foment del consum no serviran per a res si es colpeja al comerç local i a les persones treballadores autònomes amb els preus abusius de l’energia”.

Encara estem patint els efectes de la crisi sanitària, aquestes pujades constants suposen un nou colp que dificultaren encara més si cap la recuperació del sector. Sabem que la recuperació després de la COVID-19 serà llarga i lenta, per això es presenta fonamental evitar preus abusius de l’electricitat, ja que és un element fonamental en el comerç local, un dels principals agents del teixit econòmic valencià”, ha seguit Motilla.

A partir del canvi en el model de facturació, el comerç ha vist augmentada la seua factura de la llum en més d’un 35%, arribant a vegades fins al 50%. Unió Gremial considera que aquests màxims històrics generen encara una major incertesa  i desassossec en el sector que necessita mesures urgents que reduïsquen aquesta sobrecàrrega que recau en el xicotet comerç local.

Aquests màxims històrics de la llum fan que, segons l’anàlisi d’Unió Gremial, es reduïsca encara més el marge de beneficis dels negocis valencians, especialment maltractats en els últims temps pels efectes negatius de la COVID-19.