Blog
Jul 16

Miguel José Marí, president de l’Associació de comerços i empreses de Benifaió: “el comerç fa el poble més habitable i millor”

  • Des de quan pertanyen a Unió Gremial? Per què van decidir unir-se a l’entitat?

Exactament des del 6 de gener de 2009. Sense dubte, un bon regal de Reis. El suport d’una entitat amb un projecte que il·lusionava i amb un recorregut en els anys defensant als xicotets comerciants ens animà a adherir-nos a Unió Gremial. Tant creiem en aquest projecte que des del primer dia col·laborem de manera activa en totes les iniciatives que van desenvolupant.

  • Com a associació, quins són els beneficis que obtenen en pertànyer a Unió Gremial?

Pertànyer a Unió Gremial és formar part d’un projecte comú que aporta un valor afegit a la nostra Associació. Necessitem (encara que es pense que no) el contacte amb altres entitats i associacions  per reforçar el nostres comerços i fer-los créixer.

  • Quins avantatges obtenen directament els comerços?

Principalment, dotar-los de recursos tant tècnics com materials per a poder donar-los major projecció i que siguen més competitius. Molt important també és la tasca que des d’Unió Gremial realitzen com a interlocutors enfront de les administracions públiques.

  • Per què és important apostar pel comerç local?

El comerç local és un engranatge fonamental en el desenvolupament local, som un agent de vertebració i cohesió que genera riquesa i ocupació al poble. La nostra activitat repercuteix directa i indirectament en el benestar de tots i totes, dotant als carrers de vida, fent-los més segurs i amables, en definitiva el comerç fa el poble més habitable i millor.

  • Què fa la seua associació per a defensar i apostar pel comerç local en els seus barris?

Des de l’associació portem anys generant oportunitats de cooperació entre comerços i empreses de diferents sectors i ara també entre altres entitats i col·lectius. Potenciem l’activitat dels negocis donant una imatge de seguretat i confiança. Junts hi ha més possibilitats  de potenciar el desenvolupament del teixit comercial de la localitat.

  • Com pot competir el comerç local amb les grans superfícies?

La millor manera és des de l’associacionisme, creant una marca. Pose com a exemple ACEB. Allò ideal seria estendre ACEB com una marca dins del mercat, posicionar-la com un referent i situar-la en la ment dels consumidors i clients d’una forma directa o indirecta. La marca ACEB serà el que ens distingisca de la competència. Hem de comprendre que la marca ACEB és una mica més que un nom, és el segell, el símbol que ens identifica i l’esperit de l’associació. Els clients han de percebre, a través de la marca, una imatge vàlida en termes de qualitat, competència i professionalitat i, cosa que és més important, d’unitat.

  • Com ha afectat la crisi sanitària als seus comerços? Ha sigut un revulsiu per a actualitzar-se de cara al futur?

Malgrat l’estat d’ànim, una majoria d’associats que tenien una actitud optimista, han aprofitat aquesta parada per a fer canvis en els seus negocis amb nous models de venda. La digitalització ha suposat per a molts una oportunitat per a generar ingressos. La incorporació d’un pla de negoci que els permet vendre en línia i la possibilitat d’adherir-se comença a ser una prioritat entre els autònoms i autònomes.

A més s’ha renovat la imatge de l’associació adaptant-la als nous temps.

Flexibilitat, adaptació, innovació, creativitat, sostenibilitat i ecologia són els nous valors que ens representen.

  • Com ha evolucionat el comerç local en els últims anys? Sobretot, arran de la digitalització. Quins canvis han hagut d’adoptar en les seues associacions i comerços?

Consolidar una estratègia comunicativa, tindre més presència en internet per mitjà de xarxes socials i dotar els seus comerços d’una WEB amb contingut i venda en línia és una prioritat per als nostres comerços. Són els canvis que tal vegada han hagut d’afrontar, encara que sense experiència. D’ací la importància de potenciar aqueixos conceptes amb molta formació, a la qual es puga accedir de manera fàcil.

  • Internet és el present, quins són els principals avantatges que ofereix Nou Gremial?

NOU GREMIAL ofereix una eina a mesura i segons les necessitats de l’associat per a tindre més presència web. Amb un aparador virtual i una botiga en línia on poder vendre i oferir els seus productes i amb la garantia de tindre un èxit notable.

Una solució a totes les necessitats per a la venda en línia i presència en internet.