Blog
Oct 27

Marisa Bernabeu, presidenta de l’Associació de Serveis i Comerços d’Ontinyent: “L’aposta per part d’Unió Gremial amb “Nou Gremial” i la formació amb les noves tecnologies fan que el comerç local es mantinga al dia”

Des de quan formeu part d’Unió Gremial? Per què van decidir unir-se a l’entitat?

Des d’aproximadament 5 o 6 anys. En SOC tenim esperit associacionista. És vital associar-se junt altres per a obtindre veu i representació davant les institucions. Quin millor punt d’encontre que Unió Gremial?

Com a associació, quins són els beneficis que obteniu en formar part d’Unió Gremial?

Informació. A l’inici de la pandèmia, per eixample, Unió Gremial va ser una font d’informació vital per als nostres associats.

Veu, per poder fer arribar a bon port les nostres inquietuds.

Protecció davant abusos o incompliments d’horaris dels que aparentment tenen una posició mes predominant.

Força, per aconseguir coses junts, com per eixample la plataforma “Nou Gremial” o les distintes campanyes de promoció del comerç.

Quins avantatges obtenen directament els comerços?

Un soci de SOC rep de forma directa i indirecta quasi tres vegades el cost de la quota. Es pot dir que no estar associat es més car. A més de tots els avantatges intangibles com la informació, la imatge corporativa, etc…

Per què és important apostar pel comerç local?

El comerç local és el comerç just i de proximitat, fomenta la economia circular, el model on tots guanyen (comerciants, proveïdors i clients). El comerç local dona forma, llum i vida a les nostres ciutats. És l’única opció per fomentar el comerç intel·ligent, el que més beneficia a la societat.

Què fa la vostra associació per a defensar i apostar pel comerç local en els barris?

Fomentem la promoció del comerç en sí, busquem facilitats i estalvi, com per exemple negociant tarifes de llum, assegurances, protecció de dades, entitats financeres, etc.

Com pot competir el comerç local amb les grans superfícies?

Posant en valor al que ens fa únics, personalitzat els comerços, estant al dia en formació i noves tecnologies.

Com ha afectat la crisi sanitària als comerços? Ha sigut un revulsiu per a actualitzar-vos de cara al futur?

Cada situació és un nou repte i el comerç local ha demostrat la capacitat d’adaptar-se a les diferents realitats que ens ha tocat viure.

Com ha evolucionat el comerç local en els últims anys? Sobretot, arran de la digitalització. Quins canvis heu hagut d’adoptar en les associacions i comerços?

La societat avança i el comerç local no pot viure d’esquenes a la realitat. L’aposta per part d’Unió Gremial amb el Marketplace “Nou Gremial” i la formació constant amb les noves tecnologies fan que el comerç es mantinga al dia front a les noves costums i necessitats.

Internet és el present, quins són els principals avantatges que ofereix Nou Gremial?

Portar el comerç local a la butxaca, realitzar compres de forma actual i innovadora al comerç tradicional, amb la confiança que suposa, eixes són les avantatges. El comerç local li dona personalitat a un Internet prou despersonalitzat i això es un valor afegit.