Blog
Jun 14

La Unió Gremial lamenta la decisió de no incloure el comerç al Patronat de Turisme d’Alacant

La Unió Gremial, lamenta la negativa de la Junta del Patronat de Turisme d’Alacant de no incloure les associacions de comerciants en este òrgan, i espera que es rectifique l’esborrany que defineix la composició. Representants de la patronal recorden que el Ple Municipal de l’Ajuntament d’Alacant es va mostrar a favor d’esta proposta i per això es mostren sorpresos amb esta noticia. Una vegada finalitzat el ple del Patronat de Turisme d’ahir, es va comunicar que es queden fora d’esta taula un dels agents més importants de cara al turisme a la ciutat, el comerç local.

La Unió Gremial mostra la seua total desaprovació i vol recordar que el comerç de proximitat representa prop del 15% del nostre PIB i és un dels sectors que més ocupació genera a la ciutat d’Alacant.

“Formar part del Patronat de Turisme és una necessitat i a més es tracta d´una reivindicació històrica del comerç local”, ha manifestat Vanessa Cárdenas, vicepresidenta d’Unió Gremial. També ha declarat “considerem que els agents socials del sector hem d’estar tant a la Junta Rectora com a l’Assemblea General del Patronat”. Finalment ha conclòs que “el teixit comercial alacantí, amb més de 4.000 establiments, forma part de l’oferta turística de la ciutat i per tant no pot quedar fora del debat en matèria de turisme”.