Blog
May 04

La Unió Gremial considera insuficient l’ampliació dels sectors del comerç que podran optar a les ajudes del Pla Resistir Plus

L’entitat ha manifestat que continuarà treballant perquè s’amplien els sectors comercials en les ajudes de la Generalitat.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar ahir que les ajudes del Pla Resistir Plus s’ampliaran a 80 activitats econòmiques que inicialment no estaven incloses en el reial decret llei del Govern.

Amb aquesta acció, la Generalitat pretén abastar els sectors de la Comunitat Valenciana més afectats per la crisi sanitària i repartir entre ells 647 milions d’euros.

Així bé, de les 80 activitats addicionals, 60 corresponen al sector industrial i 12 al comercial, entre els quals destaquen principalment les llibreries, floristeries, botigues de moble i il·luminació i perruqueries. Les restants pertanyen a l’àmbit cultural i educatiu.

Des d’Unió Gremial es mostren moderadament satisfets d’aquesta notícia, però manifesten que continuaran treballant per a que s’amplien els sectors comercials que, en opinió de l’entitat, haurien d’optar a estes ajudes, donada la incidència que la crisi sanitària ha tingut sobre les vendes.

A més, destaquen que, de les diverses trobades que s’han mantingut per a proposar i articular les ajudes al comerç amb el Conseller d’Economia, Rafael Climent, i altres representants de l’administració valenciana,  només s’han inclòs en estes ajudes la meitat dels sectors que s’haurien d’incloure, deixant fora d’estes ajudes, una part important del comerç que, també ha vist afectada la seua activitat per les restriccions de l’Estat d’alarma i altres factors conseqüència directa de la pandèmia.

La Unió Gremial recorda que, com ja va traslladar als representants d’Economia, cal augmentar els esforços per ajudar als mercats ambulants i municipals, a més de l’hostaleria i l’oci, que han patit significativament durant la crisi i que, sovint, s’han vist més perjudicats per les restriccions municipals que s’adoptaven des dels propis ajuntaments. I demanen, augmentar els esforços en l’administració i recuperar el 100% del funcionament dels mercats no sedentaris.

Per aquest motiu, i en desacord amb el cap del Consell que va recalcar en roda de premsa que aquest decret llei autonòmic va ser “avaluat de manera favorable pels agents socials”, des d’Unió Gremial reiteren que molts sectors s’han quedat fora i només el 49% de les seues demandes han sigut ateses.