Blog
Jul 16

El Consell de Representants d’Unió Gremial planifica les actuacions previstes per a la segona part de l’any i ratifica el bon moment de l’entitat

El Consell de Representants d’Unió Gremial va celebrar el passat 15 de juliol una trobada en la qual es van planificar les actuacions previstes per l’entitat durant la segona part de l’any 2021 per a continuar treballant a aconseguir els objectius marcats en l’Assemblea celebrada el mes de febrer passat.

En la cita, que es va celebrar telemàticament per la situació sanitària, l’entitat que presideix Juan Motilla, es va treballar en les diferents línies que es duran a terme a través de les diferents àrees de treball per a aconseguir que el comerç local de la Comunitat Valenciana continue creixent i reforçant la seua posició de rellevància en l’economia autonòmica.

Durant la trobada, es va abordar la pandèmia i els diferents moments de restriccions, tant de mobilitat com d’aforaments en els comerços, així com les diferents ajudes del Pla Resistir que han marcat les línies de treball dels primers mesos de l’any 2021, assotat per la COVID-19 i les seues conseqüències directes.

Motilla també va voler destacar que, durant el període d’al·legacions després de l’aprovació del Pla d’Acció Territorial Sectorial del Comerç de la Comunitat Valenciana (PATSECOVA), les associacions que formen Unió Gremial van mostrar el seu punt de vista, clar i contundent, perquè no s’alterara l’esperit ni es modificaren els continguts inicials.

Un altre dels temes tractats va ser el suport que Unió Gremial ha proporcionat a les campanyes i accions de promoció comercial i de l’associacionisme en la Comunitat Valenciana, així com el treball realitzat amb entitats i gremis dels nostres pobles i ciutats.

En un altre ordre d’assumptes, Unió Gremial ha signat convenis amb entitats bancàries, empreses de serveis i altres organitzacions per a garantir sempre les millors condicions als comerços i les persones treballadores autònomes que formen part de l’entitat.

La important visibilitat d’Unió Gremial a través de la seua presència en actes, reunions o taules sectorials durant aquests mesos ha evidenciat la rellevància de l’entitat com a agent social imprescindible en la defensa dels interessos del comerç local valencià, però també per a traslladar les demandes i reivindicacions del sector amb l’administració.

També s’ha posat en valor l’èxit de la campanya “Comerç local, comerç brutal”, que continua sent protagonista de llarg a llarg del territori autonòmic gràcies a que ja s’ha presentat en una vintena de municipis durant aquest primer semestre i que està previst que continue sent-ho en els pròxims mesos. L’important paper que ha pres Nou Gremial amb la seua implantació entre les associacions i el seu impuls entre les mateixes va ser un altre dels punts tractats.

Finalment, s’ha presentat la nova campanya de comunicació que pretén posar en valor el comerç local a través d’una sèrie d’imatges i vídeos que es compartiran en les seues xarxes socials durant els pròxims mesos. L’objectiu és mostrar els avantatges que presenta aquest tipus de comerç enfront de la compra en grans superfícies. Per a això, s’han establit una sèrie de conceptes que són referència del comerç local i es treballarà a partir d’ells per a crear contingut en diversos formats.

En definitiva, tot l’esforç i treball d’Unió Gremial ha provocat que noves associacions, en concret 16, hagen decidit sumar-se al projecte fresc, dinàmic i actual de l’organització.